måndag 19 januari 2009

I´m back!

Nu är vi hemma efter en vecka i Vemdalen. Det har varit en blandad vecka. Tyvärr blev Alina förkyld i början av veckan men hon kämpade på med Alvedon, Enchinagardbrustabletter, vitaminer och hostmedicin, gav vi oss ut i backen och åkte skidor. Söndagen vi for upp regnade det. Måndag snö och blåst. Tisdag lite sol och minusgrader. En bra dag i backen.

Alejandro Nellie och Alina på Hovdetoppen i Vemdalsskalet!
Onsdag stannade vi hemma det var kallt och snöstorm, dessutom mådde Alina värre. Det blev en lugn dag. Jag for till byn och köpte mig ett par till underställsbyxor, dom går till strax nedanför knänen. Då blir det inte så tjockt i pjäxorna. Dom har ull i sig, varm och skönt! DYRA, men vem vill bli kall om rumpan!
Torsdag: strålande sol minus 18 grader ingen vind. Vi åker till Björnriket efter vi packat en härlig picknicksäck med oss. När solen värmde blev det endast -14 grader. Underbart väder och skidåkningen är otrolig.
Utsikt över en del av Björnvallen.

Kunde inte låta bli att fota detta. Vackert!
Fredag: Varmare, men snålblåst. Vi åkte sittlift upp till toppen på Skalpasset. Höll på att förfrysa kinder och blåsa av toppen. Inget roligt väder. Tjejerna tog en tur med hästen istället!

Tur att de hade renfällar i släden. Som ni ser verkar det kallt ute. Tjejerna gillade slädåkningen genom skogen.
På kvällen hade vi en myskväll med brasan tänd och Nellis föräldrar kom upp till stugan och vi åt ost och kex. En myskväll. Blev en del vin också. Hi hi.
Lördag: Färden gick till Björnriket. Inte lika fint väder men vindstilla. En skön skiddag. för oss alla. Vi avslutade dagen med en Afterski i baren. Lyssnade på ett inte så bra band, men vad gör det när man har trevligt sällskap.
Åter i stugan, vi åt lamm som Alejandro fixat. Vilken god middag, Mums.Mums!
Söndag. Städdag och hemresa. Allt gick bra! Och nu är vi hemma i vardagslunket igen.
Ha en bra kväll och vi hörs och skrivs snart igen. Har läst igenom allas bloggar och kommenterat ordentligt. Var svårt att inte läsa och skriva på en hel vecka må jag säga.
Men som sagt: JAG ÄR TILLBAKS!!!!
Kram till er alla!

3 kommentarer:

  1. Så härligt ni har haft det! Blir lite avundsjuk :-) Ta mig med nästa gång... Härligt att du är här så att man har någon att prata med här ute,,väldigt tomt ibland...Kram kram kram kram............osv

    SvaraRadera
  2. Alltid skönt att komma hem! Borta bra men hemma bäst! Så roligt med en lyckad tripp! Kram på dig/ Reggan

    SvaraRadera
  3. Välkommen hem välbehållen. Vackra bilder ni värka ha det så mysigt. Vad bra att syrran har fler att prata med nu.

    SvaraRadera